Szeretnél elsőként értesülni a legújabb cikkekről? Iratkozz fel!

Útikalauz szülőknek

Amikor más vásárol gyerekkel…

Ismerős, amikor a csemetéddel olyan helyre kell menned vásárolni, ami számára rendkívül uncsi? Vagy már éhes, álmos, nyűgös…?

Íme 7 klasszikus ősziszünetes eset. Nekem az utolsó a kedvenc 💗

Te melyikbe tartozol a leggyakrabban?

Ciculsz, vagy felmondasz? 🙂

Elolvasom »
Útikalauz szülőknek

Anyaként vissza a munkába

Az utóbbi időben előtérbe kerültek azon Anyukák támogatása, akik a több éves gyereknevelés után visszatérnének a munka világába. Ember legyen a talpán, aki dönteni tud a workshopok, események, tanfolyamok közt. A jó hír, hogy mindegyik más, mindegyik egyedi a maga módján! Vendégblog Tóth-Donka Marinával.

Elolvasom »
EGÉSZség iránytű a családnak

Húsvéti (tév)hitek és praktikák

A farsang utáni, húsvét előtti időszakot, márciust a régiek kikelet havának, tavaszelő-, vagy nagyböjt havának nevezték – hiszen a húsvét előtti nagyböjt legnagyobb része erre a hónapra esik. A késő téli, kora tavaszi időszakra jelentősen csökkenhetnek energia és vitamin tartalékaink, ami többek közt tavaszi fáradtság formájában mutatkozik. Miket tehetünk ez ellen?

Elolvasom »
EGÉSZség iránytű a családnak

Csak egy kis farsangi hapci.. – Tényleg “csak”?

Itt a február, éljen a Farsang! Igaz, kicsit náthás a csemete, kicsit köhög, vagy tegnap még hányt, de ezt a beöltözős bulit nem lehet kihagyni! Előtte-utána nem ment bölcsibe/oviba, de “csak erre a pár órára” még belefér. Belefér? Errősz szól most dr. Balogh Zsuzsanna, zuglói házi gyermekorvos írása

Elolvasom »
Útikalauz szülőknek

Stressz-passz – hogyan vezesd le a feszkót, nem a másikon

Tudtad, hogy anyaként legalább 10 állást töltesz be? Egyszerre vagy bébiszitter, logisztikai manager, szakács, cukrász, házvezetőnő, takarítónő, bohóc, színész, tanító, ápoló nővérke, no és mindemellett feleség/ barátnő. Nem csoda, ha időnként kimerülsz, kiborulsz, mint a Szaffiból a Kormányzó…

Elolvasom »
Útikalauz szülőknek

Logóm a lógóm – a Famíliámtól a FamiLiánnak

Hogy ne lenne hivatásom a a családok segítése, amikor nekem ilyen támogató Familiám van? Ezt kaptam Tőlük ajándékba 🙂 Neked mennyire nyújt támaszt a rokonságod? Összetartotok, mint az egymást támasztó liánok? Mivel támogathatjátok egymást? És hogy erősítheted meg Te is magad, mégjobban? Ezekről írok ebben a bejegyzésben.

Elolvasom »