Amikor más vásárol gyerekkel…

Amikor más vásárol gyerekkel…

Ritka kiváltság kisgyermekesként egyedül vásárolni…

… pláne a még itthon levő kisebbik (2,5 éves Nóri) mellet. Kényelmesen, rohanás nélkül még esetibb. Így piacolni, drogériába bemenni, új kozmetikummal meglepni magam – és ehhez végigolvasni a potenciális választékot… számomra igazi kikapcsolódás, egyfajta ciculás* volt ma.

(*ciculás = bármilyen neked kedves, magaddal töltött csajos-én-idő, főként szépítkezés témakörben 🙂 )

Szóval békésen nézem a kínálatot, közben jönnek-mennek a vásárlók: szinte kizárólag kisgyermekes anyukák. Ja igen, ősziszünet van! Akaratlanul is az olvasott használati útmutató sorai közé szűrődnek a környezetem hangja. 

Íme hát, így vásárlunk mi 😀

 

VARIÁCIÓK, EGY TÉMÁRA

         – avagy csemetével a neki uncsi drogériában:

 1. “- Vigyázz már a bukósisakoddal! Majdnem lesöpörted a fél polcot! Aztán fizethetem ki úgy, hogy nem is az enyém!”

2. A kicsiknek szánt, mini gurulós bevásárló kosár zötyög, nyög, amint a félig ráfekvő kisiskolás rallizik a vevők közt – a csomagokkal utána botladozó mamája idegeit rendesen próbára téve ezzel.

3. Elhülve figyeli őket egy első babájával várandós kismama. Érezhető a gondolata… (Tudod, honnan tudtam, hogy első babáját várja? Nálatok is most jön a trónörökös? Akkor nézz el ide!)

4.  “Neveletlen kölke!” mormolja egy nyolcvanat súroló nénike, miközben pakolja kosara tartalmát a szalagra.

(Bezzeg az Ő idejében…. még nem volt ilyen gyerek-bevásárlókocsi – amit ő kipróbálhatott volna 😉

5. Kicsit arrébb két babakocsis:
– Az egyik elmélyülten telefonál (a csöppség közben békésen szunyókál, ergo ellenkezés nélkül oda “gurul’, ahova anya akarja.
– A másik viszont nyűglődő bébijét zavartan csitítgatja a hosszú sorban – ahol az embereknek eszébe se jut előre engedni őt.

6. Három csemetés cuki család: két “nagyobb” kézen fogva, a harmadik kendőben felkötve. Szőke, göndör fürtű kis tündérkék mind, szerintem egy meséből szöktek ki, egy kis (nekik) túlvilági shoppingra. Megnyunyurgatni valók és már-már lehetetlenül jól viselkednek. De látszik, hogy nem megfélemlítés miatt, mert mind mosolyog, halkan csacsog. Elnézve őket a sajátjaimra gondolok, akik pillanatok alatt képesek a hasonló idilli állapotból ördögfiókákba váltani. Hirtelen csábítást érzek, hogy elkérjem a receptet a mamájuktól.

7. És a mai kedvencem: a fotocellés ajtón épp belépő, láthatóan kimerült anyuka, a csintalanul vigyorgó fiához fordulva:

“Felmondok!!”

Szegényből áradt a (valószínűleg már mindannyiunk által megtapasztalt) elkeseredett tehetetlenség, így hálásan fogadta együttérző pillantásom és “szemmel pacsim”.

Körbenéztem a felbolydult hangyabolyjá változott üzletben. Többnyire a vakációtól felpörgött gyerekek, kontra a már elfáradt szülők. Egyetlen felnőtt férfi a biztonsági őr volt. Én pedig mint valami Haloween-i szellem, a dimenziók mezsgyéjén szemlélődtem.

Most épp kicsit kívülállóként (nincs itt egyik kópém se), de holnap már én is újra egy leszek közületek, amint változó türelemmel, de mindig a legjobbat akarva kezelem őket. (Ilyenkor sokat segítenek a stresszt levezető praktikám, amiket itt gyűjtöttem össze stressz-passz néven.)

Kitartás! Nem vagy egyedül!

Mi is együtt érzünk veled, egy nagy kollektív Anya(Apa)tudatban!

Főleg amikor épp mi vásárlunk, az azt már nagyon unó /éhes /álmos /nyűgös gyerek(ek)kel 🙂

 

Tetszett? Iratkozz fel a jobboldali sávban, hogy ne maradj le a következőről!

Érdekel, hogy mit ajánl a Heim Pál Gyermekkórház MINDEN szülőnek?

Kinyomtatható táblázat LÁZ esetére, hogy átlásd az otthon használható szereket!

Feliratkozás a blogra

Ha mindig időben szeretnél értesülni a legújabb cikkekről, interjúkról, szakmai anyagokról, akkor az email címeddel itt tudsz feliratkozni!

Tetszett? Oszd meg!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

További bejegyzések

Érdekel, hogy mit ajánl a Heim Pál Gyermekkórház MINDEN szülőnek?

Kinyomtatható táblázat LÁZ esetére, hogy átlásd az otthon használható szereket!