Hömbölde – beszédindítás

Hogy beszélj, játsz majd újszülött babáddal az első napoktól? Ebben segít

A partner bemutatása

Gyógypedagógusok vagyunk, ketten együtt, több mint negyven éve a szakmában. Súlyos és kevésbé súlyos hallássérült gyermekek beszédét segítettük elő családjaik bevonásával. Tudjuk, hogy a beszédindításban a szülőnek, és elsősorban az anyának nagyon fontos szerepe van. Utazótanárként sok éven át kiutaztunk a tanítványaink otthonába, és tapasztaltuk, hogy egészen kicsi korban a legjobb beszédfejlesztés a mindennapi helyzetek és a közös játék beszéddel való kihasználása.

Napjainkban rohamosan nő a későn beszélő gyermekek száma, és gyógypedagógusként pontosan tudjuk, hogy ez milyen következménnyel jár a későbbi írás, olvasástanulás szempontjából. Azt is fontos tudni, hogy hároméves korig még nagyon gyors fejlődést lehet elérni, ezért a korai
megsegítés mindennél fontosabb
.

Egyre többször jelentek meg halló gyermekek munkahelyünk audiológiáján, mert nem beszéltek. Ezek a gyerekek végül kiderült, hogy jól hallottak, de a szülőket búcsúzóúl mindig elláttuk pár beszédindító fogással. A visszajelzésekből észrevettük, hogy a hallássérültek beszédindításában használt módszer kiválóan működik minden beszédében megkésett gyermeknél.

Ezért összeírtuk, videóra vettük, majd gyakorlati anyagokkal megspékeltük, és elkészítettük a tanácsainkat online formában.

Miért online? Mert ebben a formában sokkal több szülőhöz eljutunk, sokkal több kisgyermeknek segíthetünk, mint ezidáig.

Az ajánlat

A Játssz velem babám – újszülötteknek

már a hatodik oktatóvideónk. Egy komplex anyag, mely a az újszülött babák szüleinek segítség, egy kis útravaló, javaslatok, tanácsok arról, hogyan érdemes játszani, beszélni a pici
babájukkal
, hogy abból aztán egy érzelmes, okos és persze jól beszélő
kisgyermek legyen.

Annyi (sokszor téves) információ található ma az interneten, mely a szülőket elbizonytalanítja, az ösztönös viselkedésünket felülírja. Ez az anyag ezt hivatott visszaadni, egyfajta támaszt, önbizalmat, hogy milyen csodálatos segítők vagyunk csak a jelenlétünkkel és a hangunnkal a gyermekünk számára.

Egyáltalán nincs szükség annyi eszközre, fejlesztő játékra, és főként nem képernyőre, hogy gyermekünk jól érezze magát, és figyelmes legyen.

Amit tartalmaz:

  • 40 percnyi hanganyag a játékról, játékfejlődésről, amit bárhol meghallgathatsz (kocsiban, otthon, sportolás közben stb.)
  • Önidő: 10 perces, pihentető, játékra hangoló, zenés relaxációt,
  • Játéktáblázat: Hónapról hónapra felépített játékfejlődési táblázatot játékötletekkel, 0-12 hónapos korig
  • Gyakorlati anyag: Minden hónapra jellemző játékos videó – összeállítást
  • Mantra: Kinyomtatható mantrát a játékról, mely emlékeztet arra, hogy Te vagy a legjobb játékos
  • Közösség: Meghívást és tagságot a Hömbölde Zárt FB- csoportba, ahol további ötleteket, segítséget és sorstársi segítséget kapsz
  • Segítség: Igényelhetsz 15 perces INGYENES konzultációt, ha a csomaggal kapcsolatban kérdésed merül fel, elakadsz az alkalmazásban

A kuponkódot a “Család születik!” vagy az “Egészségre felkéSZÜLŐ” kurzusok megvásárlása után, e-mailben kapod meg.