Pattantyús-Ábrahám Ágnes

Gyógytornász, kinezio tape terapeuta

2005-ben végeztem az Eötvös József Gimnáziumban, 2010-ben pedig a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán gyógytornász-fizioterapeuta képesítést szereztem. Másfél évet dolgoztam az Országos Onkológiai Intézetben, majd az Országos Sportegészségügyi Intézetben lettem gyógytornász, ahonnan jelenleg GYED-en vagyok.

A mozgás szeretete már 4 éves korom óta tart, amikor is szüleim beírattak művészi tornára, valószínű ez is befolyásolta pályaválasztásomat. Mindig is szerettem a kisbabákat, gyerekeket – 2 gyermekes anyuka vagyok –, mégis a szakmámban a felnőttek kezelését választottam.

Kismamaként, szülőként hajlamosak vagyunk magunkat kissé elhanyagolni, és minden gondolatunkat a leendő vagy épp meglévő gyermekünknek szentelni. Fontosnak tartom – a gyerekek egészsége mellett -, a kismamák testi (és lelki) felkészülését a szülésre, az édesanyák különböző mozgásszervi problémáinak megelőzését, illetve a már kialakult tartáshibák, fájdalmak csökkentését, hogy ne „rokkanjanak” bele a csodaszép és élménydús kisgyermekes évekbe.

Egy kis mozgás senkinek sem árt…! Sőt: használ!