Business mom working with laptop at home while her daughter drawing on the floor.

Anyaként vissza a munkába

Az utóbbi időben előtérbe kerültek azon Anyukák támogatása, akik a több éves gyereknevelés után szeretnének visszatérni a munka világába. Mondhatni a csapból is ez folyik… És ember legyen a talpán, aki dönteni tud egyik vagy másik esemény, workshop, vagy éppen tanfolyam mellett.

A jó hír, hogy mindegyik más, mindegyik egyedi a maga módján! Ebben segít a vendégblog rovatban most nektek Tóth-Donka Marina.

ANYAKÉNT GYAKRAN FELTESSZÜK MAGUNKNAK A KÖVETKEZŐ KÉRDÉSEKET:

  • „Mikor menjek vissza dolgozni?”
  • „Egyáltalán hova?”
  • „Vissza a régi munkahelyemre? Vagy váltsak?”

Minél több kérdés, annál több a bizonytalan tényező. Annál nagyobb a félelem a visszaintegrálódás, a valami ÚJ iránt.

MI SEGÍTHET?

Éppen ezért két Anya – akik a gyereknevelés alatt váltottak, tanultak, fejlődtek – egy workshop sorozatra invitálja a munka világába visszatérni vágyó Anyukákat. Két szakember, akik több éves HR területen szerzett tapasztalattal rendelkeznek. Tanácsadók, szakértők, coachok.

Amikor Tamits Orsolya HR szakértő társammal megálmodtuk ezt a workshop sorozatot, arra törekedtünk, hogy egy olyan átfogó, komplex szolgáltatás csomagot nyújtsunk az érintett célközönségnek, amely magába foglalja az egész álláskeresési folyamatot, extrákkal fűszerezve.

Az önéletrajz készítésétől kezdve az állásinterjúra való felkészülésen át egészen a bértárgyalásig terjedő szakaszt átfogja ez a 4 alkalom.

A munkába való visszatérés egy új élethelyzet egy Anyuka számára. Fontosnak tartjuk, hogy olyan érintett kérdésekben is megkapják az iránymutatást, ami nem a mi szakterületünk.

Ezekben stylist és stílustanácsadó, sminktanácsadó, etikett és protokoll tanácsadó nyújt támogatást. Hiszen a munkába való visszatéréssel egyidejűleg, több minden megváltozik. Az életmódunk, a napi rutinunk, az öltözködésünk.

És mindezt olyan köntösbe burkoltuk Orsival, hogy aki eljön és megtisztel a bizalmával, jól érezze magát, és magabiztosan, céltudatosan álljon az új lehetőségek kapujában!

MI A WORKSHOP KÜLDETÉSE?

Abban szeretnénk támogatni a munkába visszatérő, visszavágyó Anyukákat, hogy magabiztosabbak legyenek önmagukkal szemben, meg tudják fogalmazni céljaikat és segítsük Őket mindezek elérésében.

Anyaként és coachként azt a támogatást nyújtjuk, amit a saját önismereti utunk és tapasztalásaink során megéltünk, teljes elfogadás és odaadó figyelem mellett.

HR szakemberként pedig a több éves emberi erőforrás területen szerzett tapasztalatból a visszaintegrálódás során felmerült kérdésekben nyújtunk segítséget.

Az önéletrajz elkészítésétől kezdve az első körös és a személyes állásinterjúkon keresztül, egészen a bértárgyalásig terjedő szakaszt összefoglalva.

És mindezek mellett olyan területekben is szerettünk volna támogatni, amelyek ehhez az élethelyzethez szorosan kapcsolódnak, de nem a mi szakterületünk.

Ezekben a kérdésekben vendégelőadók adnak segítséget.

Fontos szempont volt számunkra a helyszín kiválasztása is. Mivel a dolgozó nőt szeretnénk erősíteni, törekedtünk, hogy ne legyen a helyszínen játszósarok, és ne legyen gyermekfelügyelet.

Ez kizárólag róluk szóljon! És persze a több éves otthonlét után, érezzék magukat komfortosan is! A helyszín a 2. kerületi UrbanFood Közösségi iroda és Kávézó.

A KÖVETKEZŐ ALKALOM

2018. május 8-án kerül megrendezésre. Az előző alkalmakhoz hasonlóan most is izgalmas, sokakat érintő témáról fogunk beszélni. Felkészülünk a személyes állásinterjúra.

Emellett abban is segítséget kapnak az érdeklődők, hogyan legyenek a hétköznapokban is csinosak, nőiesek, mindezt komfortosan. Ezekben a kérdésekben stylist és smintanácsadó nyújt támogatást.

A workshop sorozat tematikája az alábbi linken érhető el: https://goo.gl/MFK7FX

Részvételi díj: alkalmanként 5000 Ft. Ez magában foglalja a kávé vagy tea fogyasztását, a teljes előadás anyagát egy mappában, a smink és stílustanácsadást, protokoll tanácsadást, a CV és motivációs levél elkészítésében való segítséget.

REGISZTRÁCIÓ

Iratkozz fel a blog értesítőre!

Kapcsolódó cikkek

Anya leszek!

Hatalmas mérföldkő egy nő életében, amikor anya lesz. Már a várandósság is sok újdonságot, illetve fordulatot hozhat, de miután megszületik a baba…No, onnan garantált a…

8 tipp a zavartalan ünnepekért

Hogy a “békésen” túl gondtalanul és egészséges teljen a most következő, családias időszak, összegyűjtöttem 8 tippet Nektek. Hogyan készülhetsz Anyaként? És hogyan óvhatod meg családod az ilyenkor tipikus gondoktól (fertőzések, csoki túlevés, konyhai balesetek és házipatika)? Íme néhány gyakorlatias tipp.